LIVING A REFLECTION – MIRRORED FOLLY BY STPMJ Architects

stpmj-invisible-barn-folly-2014-designboom-01

Seung Teak Lee and Mi Jung from STPMJ architects have designed this invisible barn, situated within Socrates Sculpture Park.  The barn or folly mirrors its surroundings, becoming one with the tress and seasons around it.  The building tricks the eye and operates as a glitch in the landscape.  The presence of it amongst the trees is subtle and its actual foot print being minimal also allows it to hide and camouflage itself, it allows those that experience it to engage not just with it but also with the landscape that encapsulates it.  Its walls seem to be the very nature that surrounds it.  

This project was awarded a notable entry for the ‘folly 2014′ – a competition led by the architectural league and socrates sculpture park.

stpmj-invisible-barn-folly-2014-designboom-03 stpmj-invisible-barn-folly-2014-designboom-21 stpmj-invisible-barn-folly-2014-designboom-24 stpmj-invisible-barn-folly-2014-designboom-25 stpmj-invisible-barn-folly-2014-designboom-26 stpmj-invisible-barn-folly-2014-designboom-27

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: